Leren reflecteren

Reflectie

Op 28 mei organiseren we het eerste Kiempunt College over reflecteren. Werkbesprekingen in de klas leveren veel kennis en inzicht op, maar hoe pak je dat aan?

Leren reflecteren door met elkaar in gesprek te gaan is het hart van de Kiempunt methode: communiceren over dat wat je maakt en hoe, wat je daarbij ervaart en bedoelt, wat lukt, wat je er gratis bij krijgt, wat je dacht en hoe anderen dat doen wordt stapsgewijs geoefend. Elke opdracht kijkt terug op het eigen gemaakte werk of het werk van een klasgenoot. Dat leidt weer tot nieuwe kennis en inzichten die in vervolgopdrachten gebruikt kunnen worden.

Digitale methode beeldende vorming

Leren reflecteren met de docent

Natuurlijk is de rol van de docent hierbij erg belangrijk. Zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat in de klas is één van de voorwaarden. Met werkbesprekingen in kleine groepjes leren leerlingen hoe ze opbouwende feedback kunnen geven en hoe ze kunnen reflecteren op hun eigen werk.

In deze Kiempunt College nascholing laten we zien hoe je werkbesprekingen organiseert, welke voorwaarden noodzakelijk zijn en hoe je positief kunt begeleiden. Geïteresseerd? Meld je hieronder aan voor het Kiempunt College op 28 mei.

Kiempunt College—Reflectie
28 mei 2020Digitale methode voor beeldende vorming

Probeer Kiempunt in de klas

De digitale methode voor beeldende vorming.

  • Direct aan de slag met uw leerlingen
  • Bepaal zelf het tempo
  • Stimuleer leerlingen met bekroningen
  • Handige tips ter voorbereiding
  • Overzichtelijke voortgang en beoordelingen

Probeer Kiempunt gratis1 uit op uw school:

Proef aanvragen

Eerst meer weten? Lees verder over de Kiempunt methode

1 Gebruik Kiempunt gratis tot aan de zomervakantie. Meer weten? Neem contact met ons op