Hoe meld ik een school aan voor de Kiempunt app?

U kunt op de aanvraag pagina uw gegevens invullen. Wij zorgen dat de school wordt aangemeld en sturen vervolgens de benodigde codes op om docentaccounts te kunnen registreren.

Hoe registreer ik een account?

Zodra een school is aangemeld krijgt u een docentcode die ingevoerd kan worden bij het registratieformulier. Met deze code kunt u een nieuw docentaccount aanmaken.

Leerlingen kunnen zich via hetzelfde formulier aanmelden met een aparte klascode. Let op: deze code is per klas verschillend en kunt u vinden door de instellingen van een klas te openen op het klassenoverzichtscherm.

Hoe voeg ik een nieuwe klas toe?

Op het klassenoverzichtscherm kunt u een nieuwe klas aan uw account toevoegen door op de (+) knop te klikken. Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van de klassen die reeds zijn aangemeld bij de huidige school. Hier kunt u één van de bestaande klassen kiezen, of een nieuwe klas aanmaken als deze nog niet toegevoegd is.

Hoe werkt reflecteren in de app?

Nadat leerlingen hun eigen werk hebben gemaakt en ingevoerd reflecteren ze op het werk van een klasgenoot. Hierbij krijgt de leerling die als eerste klaar is een (voorbeeld)werk van Kiempunt te zien, de tweede leerling het werk van de eerste, de derde het werk van de tweede etc. Op het werk van de leerling die als laatste klaar is wordt niet door een klasgenoot gereflecteerd, als vervanging kan de docent daar feedback op geven.

Hoe bekijk ik een overzicht van de gemaakte werken?

U kunt op twee manieren het werk van leerlingen bekijken. Als u een overzicht van alle leerlingen wilt zien, kiest u eerst voor 'opdrachten' en vervolgens de opdracht die u wilt bekijken. De laatste stap van de opdracht geeft een overzicht van het gemaakte werk weer.

Om de werkmap van een specifieke leerling in te zien, kiest u eerst voor 'leerlingen' en vervolgens de leerling die u wilt bekijken. De linker zijbalk toont alle werken die de leerling tot nu toe heeft ingeleverd.

Waarom kan ik sommige opdrachten van een leerling niet bekijken?

Docenten kunnen alleen voltooide opdrachten bekijken. Als een leerling nog niet met een opdracht is begonnen, of nog bezig is, dan staat er 'bezig' onder de opdracht. In de linker zijbalk (de werkmap) zijn alle voltooide opdrachten te vinden.

Hoe geef ik feedback op het gemaakte werk?

Als u de werkmap van een leerling bekijkt kunt u één van de opdrachten kiezen om het gemaakte werk te bekijken. Vervolgens is onderaan de pagina een feedback gedeelte zichtbaar, waar uit verschillende tips en tops gekozen kan worden. De feedback en opmerkingen zijn direct zichtbaar voor de leerling.

Waar vind ik extra uitleg en tips voor docenten?

Bij sommige opdrachtstappen hebben we extra informatie voor docenten toegevoegd om te helpen bij o.a. voorbereiding en werkbesprekingen. U kunt deze informatie bekijken door rechtsboven bij een opdracht op de ( i ) knop te klikken.

Instructie video's

Bekijk onderstaande video's voor een introductie van de Kiempunt app.

Is er toch nog iets niet helemaal duidelijk? Laat het ons gerust weten.